Masterclasses 

Masterclasses

Tijdens de beurs kunt u deelnemen aan masterclasses,

schrijf je nu in!

 

 

Masterclass 'WAB' door Koninklijke Horeca Nederland
Wet Arbeidsmarkt in Balans wat betekent dat voor de werkgevers op het strand?

De verschillen tussen flex en vast moeten verkleinen,

wat wijzigt er precies en wanneer? En hoe kun je dat voorbereiden? 

Op 1 januari 2020 gaat de WAB in.

Vanaf dat moment veranderen de regels op het gebied

van oproepkrachten en transitie vergoedingen.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de aangekondigde wijzigingen.

Wat zijn de gevolgen van flexibel werken en oproepovereenkomsten en voor welke medewerker moet je straks de hoge en voor welke de lage WW-premie afdragen.

In deze presentatie van ongeveer 1 uur geven we een heldere en duidelijke uitleg over de belangrijkste wijzigingen op het gebied van flexibele arbeid.

Je hoort welke gevolgen dit heeft voor de dagelijkse praktijk als strandbedrijf en hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden,

ook gaan we in op de meest gestelde vragen.

Tijden masterclass: 13:30 - 14:30 uur & 15:30 - 16:30 uur

Locatie:  Masterclass ruimte 2

Masterclass 'Energiebesparing' door Inge Helder Gemeente Den Haag

Verduurzamen en de verplichte energiebesparing

 

De wereld verandert in rap tempo. Dagelijks worden we geconfronteerd met uitdagingen als milieuvervuiling en de klimaatcrisis.

Zowel klanten als de overheid vragen daarom aan ondernemers om slimme en bewuste keuzes te maken binnen hun bedrijfsvoering. 

Tijdens deze workshop testen we je kennis over duurzaam ondernemen. Zonnepanelen of gevelisolatie? Een warmtepomp of LED-verlichting?

Welke investering verdient zich het snelste terug?

Ook word je geïnformeerd over de wettelijke Informatieplicht Energiebesparing en laten we zien hoe succesvolle Haagse horecaondernemers hun bedrijfsvoering al verduurzaamden.

Bijvoorbeeld door verantwoord in te kopen, te koken zonder gas, gft-afval uit de keuken te composteren en terrasverwarmers te vervangen.

 Het is echt tijd om stappen te ondernemen. Gelukkig kunnen duurzaam ondernemen en kostenbesparing hand in hand gaan.

Tijdens deze workshop leer je hoe.

Tijden workshop 13:30 - 14:00 uur 

Locatie: Masterclass ruimte 1

Masterclass 'Natuurvlees' door Sligro en Kaldenberg Slagerijen

Een masterclass onder leiding van meestersslager Eric vd Grind (Kaldenberg Slagerijen). Eric heeft meer dan 40 jaar ervaring in het vak. In deze masterclass zal Eric de verwaarding van Natuurvlees demonstreren. Wat houdt het concept “Natuurvlees” in? Hoe behaal ik met mijn keuken het beste rendement uit vlees? Welke snijtechnieken worden er gebruikt bij het ontleden van een stuk vlees?

Als professional een echte aanrader om deze vakman met het mes in de hand aan de slag te zien.

Tijden masterclass: 13:15 - 13:45 uur

Locatie:Masterclass ruimte 3

Masterclass 'Gastvrijheidstraining? door Patrick Treichl Gastvrijheidscoach

Voor wie:

Je bent dagelijks verantwoordelijk voor het binnenhalen van omzet.

Zorgen voor je team, netjes houden van de zaak en scherp je bestellingen doen.

Dit alles terwijl je alle gasten een optimale beleving wilt/moet bieden.

Wat:

Tijdens deze turbo masterclass moet je scherp zijn. Patrick Treichl, gastvrijheidsgoeroe en consult neemt je mee in zijn successen,

deelt ze en geeft je tips en tricks.

Je wilt het liefst met gierende banden naar de zaak om ze direct toe te passen.
Resultaat:

Je werkgever heeft een bedrijfsplan gemaakt, nu is het tijd voor jouw plan.

Het gastvrijheidsplan.

In dit plan brengen we alles onder wat te maken heeft met gastvrijheid.

Praktisch en psychisch.

Afspraken om het gastvrijheidsniveau te waarborgen en optimaliseren.

Behoud van kennis en verhogen van service-level.

 

Ondernemers maken een bedrijfsplan, bedrijfsleiders een gastvrijheidsplan.

Waarborg, optimaliseer en stimuleer het gastvrijheidsniveau binnen je zaak.

Betrek medewerkers en maak ze ambassadeurs van gastvrijheid.

Behoud kennis door dit vast te leggen.

Tijdens deze 30 minuten turbo masterclass ontvang je GRATIS tips & tricks om aan de slag te gaan met je team.

BINDEN * BOEIEN * BEHOUDEN van je team door ze te betrekken bij het gastvrijheidsplan!

Brutaal en met een knipoog maar inhoudelijk ijzersterk in gastvrijheid!

Tijden masterclass: 14:45 - 15:15 uur

Locatie: Masterclass ruimte 2

Masterclass 'Plastic Vrij Terras ' door Noortje Schrauwen & Hans van der Broek 

"De omvang van plastic afval in oceanen en zeeën - zo ook in onze Noordzee - neemt steeds verder toe, ten koste van het zeeleven, biodiversiteit en mogelijk ook de menselijke gezondheid. Ongeveer de helft van al dit plastic in zee beland, bestaat uit de 10 meest gebruikte single-use plastic items (zoals rietjes en flesjes etc.); items die gemakkelijk vervangen kunnen worden. De Europese Commissie neemt actie door in 2021 een deel van deze items te verbieden. In Den Haag willen we hier niet op wachten, maar weren we zelf dit lichtgewicht plastic van de terrassen, zodat de wind en meeuwen het niet verder kunnen verspreiden. Veertien strandpaviljoens trapten deze zomer af en roepen andere Haagse horeca op om mee te doen. Het nemen van deze stap bleek namelijk makkelijker dan gedacht. Benieuwd naar hoe je jouw terras (single-use) plastic vrij kan krijgen? Kom naar de masterclass."

Tijden masterclass: 14:15 - 14:45 uur

Locatie: Masterclass ruimte 1 

Masterclass 'Dichtbijvangst ' door Stichting Noordzeevis

Raymond Meere, chef-kok van Andermans Keuken aan de Frederikstraat in Den Haag organiseert samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en Seafood Centre een masterclass. Veel Noordzee vis is onterecht onbekend en daardoor ongeliefd. Raymond laat je kennis maken met de onbekende schatten van de Noordzee. Koude, snelle, gemakkelijke en vooral lekkere bereidingen van Noordzee vis passeren de revue.  

Tijden masterclass: 14:15 - 15:00 uur 

Locatie: Masterclass ruimte 3 

Masterclass 'Riedel'door Wijnkoperij de Gouden Ton

Riedel is dé trendsetter op het gebied van wijnglazen. Het Oostenrijkse familiebedrijf Riedel is al ruim 250 jaar een glasblazersbedrijf. In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontdekte Claus Riedel dat het glasformaat een veel grotere invloed had op de smaak van wijn dan iedereen dacht. Wijndrinkers zijn het er sindsdien over eens: als je ooit een Riedel-glas hebt geprobeerd,

wil je nooit meer anders.

De belangrijkste vraag: werkt het? Dat gaan we proefondervindelijk ervaren onder leiding van Jaap Baan. Vele journalisten en sommeliers wereldwijd zijn je al voorgegaan en zijn enthousiast over de resultaten en het effect van de glazen op het drinkgenot. Tijdens de glasproeverij worden er vier wijnen geproefd uit vier verschillende glazen.

Tijden masterclass: 15:00 - 15:45 uur 

Locatie: Masterclass ruimte 1

Masterclass 'Haal meer uit je bierkaart' door Bier & cO

Bij Bier&cO houden we ervan om de dingen net wat anders te doen. We zijn niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden we als eersten een lading Belgisch abdijbier voor onze krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur.

Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs, bouwen we iedere dag aan sterke merken en vormen we hét kenniscentrum van unieke dranken. Het is onze missie om jou en je gasten de beste ambachtelijk gebrouwen dranken te laten proeven. Do you dare to drink different?

Rick Kempen is bierambassadeur, en verkent al lang de mogelijkheden om bier aan tafel in te zetten als smaakbegeleider. Daarbij heeft hij een uitgesproken mening over hoe je meer uit je bierkaart kunt halen, hoe een uitgekiend assortiment daaraan kan bijdragen en hoe je een en ander samenbrengt op een goed opgestelde bierkaart. In de masterclass komen deze zaken uitgebreid aan bod, toegespitst op zomer, terras en strand!

Tijden masterclass: 15:15 - 16:00 uur 

Locatie: Masterclass ruimte 3

Masterclass '10 duurzame tips waar je morgen mee kunt beginnen'

door Green Leisure

Duurzaam ondernemen is voor veel ondernemers een begrip zonder kop of staart. We hebben er allemaal van gehoord, weten dat het steeds belangrijker wordt, maar……wanneer en hoe begin je met het verduurzamen van je horecalocatie?

Green Leisure Group begeleidt ondernemers op praktische wijze bij het implementeren van duurzaam ondernemen. Zo is binnen de gemeente Den Haag is in 2019 gestart met een project met een grote groep strandpaviljoen houders. Ook is Green Leisure Group organisator van de duurzaamheidskring voor hotels in Den Haag. Met zowel individuele als collectieve ambities maken de deelnemende ondernemers werk van het verduurzamen van hun organisatie.

Wilt u weten hoe ook u morgen al een eenvoudige start kunt maken? Aan de hand van concrete voorbeelden en tips wordt u meegenomen in de kansen en voordelen die duurzaam ondernemen horeca ondernemers te bieden hebben. Meldt u aan voor deze praktische workshop onder begeleiding van Sander Verschuren en Marco Ouwerkerk van Green Leisure Group.

Tijden masterclass: 16:00 - 16:45 uur

Locatie: Masterclass ruimte 1

© 2018 door Haagse Strand- en Terrasbeurs